Logo Stichting Abinbono
SideRight

 Projecten bij CEYEA – CENTRE FOR YOUTH EMPOWERMENT AND ACTION

Centre for Youth Empowerment and Action is een stichting die als doel heeft de kwetsbare kinderen en vrouwen in de arme dorpen rondom Bolgatanga te ondersteunen. Het centrum wil deze kinderen en vrouwen de mogelijkheid bieden om hun eigen toekomst te verbeteren en zelfvoorzienend te zijn in hun levensbehoeften.

Missie

CEYEA wil de kwetsbare kinderen en vrouwen in de arme dorpen rondom Bolgatanga mogelijkheden bieden om een goede toekomst voor zichzelf te creëren.

Visie

Veel kansarme kinderen en vrouwen uit deze regio in Upper East, vertrekken naar de grote steden zoals Kumasi en Accra, om daar hun geluk te beproeven. Helaas zal maar een klein aantal dit geluk daar daadwerkelijk vinden. De grote meerderheid wordt slachtoffer van uitbuiting en komt soms zelfs terecht in de seksindustrie. Ze werken hard voor een paar schamele Cedi, die ze naar hun familie in het noorden sturen. Het merendeel van deze groep heeft geen dak boven hun hoofd en slaapt op straat. Deze moderne vorm van slavernij moet zo snel mogelijk worden gestopt. Door deze kansarme kinderen en vrouwen een bron van inkomen of een opleiding te bieden, wil CEYEA hen een betere toekomst geven.

Doelen

Het geven van cursussen
Vrouwen hebben de mogelijkheid om verschillende cursussen te volgen waar ze kunnen leren hoe ze een betere toekomst voor zichzelf en hun gezinnen kunnen creëren.

Kinderen in de omgeving van Bolgatanga, hebben de mogelijkheid om onderwijs en indien nodig bijles te volgen.

Samenwerking Abinbono

Met dit project willen we bereiken dat de kinderen van deze arme families onderwijs kunnen volgen en ondersteund worden door een centrum. De ondersteuning zal o.a. kunnen bestaan uit het helpen van de kinderen bij hun huiswerk en het geven van bijles. De moeders kunnen ook een opleiding volgen om bijvoorbeeld te leren hoe zij potten kunnen maken van klei, stof te bedrukken in mooie Afrikaanse printen en manden te weven van afvalplastik, dat ze vinden op straat. Het idee is om de arme moeders twee geiten te geven waar zij de verantwoordelijkheid voor krijgen. Deze twee geiten zorgen voor een grote verandering. Wanneer er jonge geitjes worden geboren, zal er één geit worden teruggegeven aan de stichting om een andere moeder ook van een toekomst te voorzien. Als een geit heeft gejongd, geeft ze ongeveer een halve liter melk per dag. Dit is voedzame melk, die ze goed kunnen gebruiken om gezond te blijven of om te verkopen. Door de moeders een goede bron van inkomsten te bieden, zullen hun kinderen naar school kunnen gaan en waarschijnlijk een betere toekomst hebben. De stichting wordt gerund door zeer actieve en gedreven locals.

Help jij hen mee om zelfstandig te worden en zonder hulp uit het buitenland uiteindelijk verder te kunnen?